Руският изтребител Су-57 се сдобива с нови двигатели

Руският изтребител Су-57 се сдобива с нови двигатели
Руският изтребител от пето поколение Су-57 ще премине държавни изпитания с новите си силови установки.

“В момента двигателят от втори етап се тества, след това ще бъде монтиран на самолет за провеждане на държавни изпитания”, каза пред “Интерфакс” вицепремиерът на Русия Юрий Борисов. Той добави, че серийните Су-57 ще влязат във войските със старите си мотори, които след завършването на изпитанията ще бъдат заменени от нови. Доставките на самолетите ще започнат още през 2019 година.

Борисов потвърди, че тежкият ударен дрон С-70 “Охотник”, предназначен за работа съвместно с изтребителите, ще се издигне в небето до края на годината. Подробности обаче вицепремиерът не даде: “Това е чувствителна тема”, каза само той.

На опитните прототипи на Су-57 са установени двигатели Ал-41Ф1. С тях също така се сдобиват и изтребители Су-35, готви се и версия на Су-30 с новите мотори. Двигателят от втори етап е известен под името “изделие 30” до присвояването на официален индекс.

“Агрегатът има новаторски характеристики. Има нова система за управление, вентилатор и “гореща част”, напълно препрофилиран компресор. Много от новостите нямат и близки аналози в света”, заяви представителят на Обединената двигателостроителна корпорация Антон Чечуков, цитиран от “Российская газета“. / bg.rbth.com

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG – Военен портал на България!


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.