ВИДЕО: Руски хеликоптер Ми-17В-5 в драматична акция спаси група американски войници

ВИДЕО: Руски хеликоптер Ми-17В-5 в драматична акция спаси група американски войници
В интернет се появи видео, което показва евакуацията на американска група от спецсилите, която попада под огъня на талибански формации.

В операцията американските сили успешно изпращат транспортен хеликоптер от руски произход Ми-17В-5, който евакуира войниците, иначе обречени на сигурна смърт.

Миналият месец може да се определи като един от най-тежките периоди в новата история на американските специални единици. В периода 24-30 юни загинаха трима членове на американските “зелени барети” от състава на 10-а и 3-та група от командването на специалните операции на САЩ. Елитните единици на американската армия участват в операции в сътрудничество с противодиверсионните единици и спецчастите на афганистанската армия.

Понесените загуби са резултат от поредица от внезапни конфликти на територията на целия Афганистан. Най-голям брой огнестрелни оръжия са регистрирани в провинциите Хост и Урузган, където и загинаха американските войници.

Ми-17В-5 е съвременен многоцелеви военнотранспортен хеликоптер, предназначен за превоз на хора и товари както в кабината, така и на външно окачване. Може да се използва и в обичайни бойни мисии, като има възможност да носи и бойни средства.

Управлява се от тричленен екипаж. Общата му товароподемност е до 4500 кг., като може да транспортира до 36 пътници или 24 войници с пълна бойна екипировка. При операции за евакуация на ранени на носилка може да приеме до 12 тежко пострадали войници. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG – Военен портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.