Руските производители потвърдиха високото качеството на “умните” авиобомби по време на операции

Руските производители потвърдиха високото качеството на "умните" авиобомби по време на операции
“Авиобомбите имат голям потенциал за износ.

Този вид оръжие успя да докаже високата си степен на ефективност в бойните операции в Сирия, независимо от цената си. Вярваме, че сме в съответствие с чуждестранните си конкуренти”, каза Борис Обносов, генерален директор на корпорация “Тактическо ракетно въоръжение”, цитиран от интернет портал “Взгляд”.

Той отбеляза, че тестването в реални бойни условия е от първостепенно значение за производителите и конструкторските бюра, тъй като математическото моделиране и тестването на полигони не могат да представят качеството на оръжието така, както прякото му използване във войната. “Използването на нови оръжия в реални бойни условия и бойни операции е чудесен източник на подробна информация, която е изключително важна за конструкторите”, каза Обносов.

Той отбеляза, че корпорацията “Тактическо ракетно въоръжение” понастоящем работи по 14 експериментални проекта, когато става въпрос за перспективни авиационни и морски оръжия, които ще бъдат завършени до края на тази година.

“Някои от нашите проекти са свързани с разработването на ракети клас “въздух-въздух”и “въздух-земя”. Завършваме и разработването на нови видове въоръжение за брегови ракетни комплекси и подводни оръжия”, каза Обносов. Според него всички проекти се развиват успешно.

В допълнение към строго военната програма, корпорация “Тактическо ракетно въоръжение”, в сътрудничество с “Ростех”, работи по диверсификацията на проекти, които ще имат гражданско приложение.

“Наскоро се срещнахме с индустриалния директор на “Ростех” Сергей Абрамов и обсъдихме възможността да обединим на потенциала си, за да диверсифицираме производството. Това са проекти от общ интерес. Засега не мога конкретно да ви кажа за какви проекти става дума”, каза шефът на корпорация “Тактическо ракетно въоръжение“.

Обносов припомни, че планът за диверсификация на производствената програма на компанията е много трудна задача, защото е насочена главно към военната програма. Същевременно корпорацията отдавна се занимава и с гражданското направление.

“В момента осъществяваме десетки проекти, свързани с космонавтиката, авиацията, енергетиката, медицината и комуналния сектор. Например, в Таганрог преди три години започнахме да произвеждаме изключително силен и устойчив чугун, който се внасяше предимно от чужбина”, каза той.

Обемът на диверсификацията е такъв, че до 2030 г. концернът ще бъде практически гражданско-военна производствена структура. Според плановете за управление на концерна “Тактическо ракетно въоръжение”, обхватът на гражданското и военното производство ще бъде напълно балансиран. / bg.rbth.com

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.