Къде в Русия можеш да си купиш танк

Къде в Русия можеш да си купиш танк
Ако ти е писнало от скучния ти суперавтомобил и копнееш за нещо ново и неизпитано, значи е време да отидеш в Москва и да си купиш танк. Нещо повече – можеш да го направиш абсолютно законно!

В Русия вече има интернет платформа, наречена “Сдружение на високопроходимите превозни средства”. Там всеки може да си купи военен автомобил, който само допреди няколко години е маневрирал по военните полигони в цялата страна.

Какво можеш да си купиш

Да, наистина, в руския интернет можеш да си купиш Т-34 – танк от Втората световна война, с който съветската армия стига до Берлин. Началната цена на това съкровище е 12,5 милиона рубли (около 17 435 евро).

За тези, които не обичат да купуват ретромобили, има руски танкове от нови поколения – било то T-72 или T-80 с турбинен двигател с мощност 1000 к.с., който може да достигне скорост от 70 км/ч на неравен терен. Цената е съответно 22 млн. рубли и 37 млн. рубли (305 114 евро и 435 877 евро).

Танкът Т-72Б3 на форума

Струва си да се има предвид, че това не е компактна градска кола с консумация на бензин от седем литра на сто километра. T-72 консумира 450 литра дизелово гориво на сто километра на извънградско каране. Ако искате да покарате собствения си танк, не е зле да си отворите лична бензиностанция наблизо.

Какви модификации имат танковете

Ще те разочароваме – няма да можеш да стреляш по съседите, ако вдигат шум през нощта. Всички бойни модули са извадени от танковете и не можеш да използваш 125-мм оръдие дори за стрелба по врабчета.

Всички останали компоненти обаче са в перфектно състояние и са подходящи за “разораване” на гори и полета. Да, гори и полета. Никой няма да ти позволи да шофираш на пътя и да сплашваш камиони и водачи на автомобили, защото няма пари за нов асфалт всеки път, когато по него мине 50-тонно тежко превозно средство.

Как да си купиш танк в Москва

За да си купиш танк, нямаш нужда от никакви други документи, освен паспорта си, казаха за Russia Beyond от “Сдружението на високопроходимите превозни средства”.

Т-34

“Всички танкове се подготвят поотделно, за да отговарят на изискванията на конкретния клиент. Повечето хора купуват T-34 за Деня на Победата на 9 май. Купуват се от руски предприемачи и бизнесмени, които искат да отдадат почит на своите прадеди”, казва мениджърът на сдружението Евгений Тен.

Същевременно фирмата не предлага “танкове за чужбина”, защото дори без своите бойни модули, тези превозни средства се считат за оръжия, които могат да бъдат модифицирани и върнати в бойна форма. Ако чужденец иска да купи и притежава собствен T-80 или T-34, той ще трябва да го съхранява в собствен парцел земя на руска територия. / bg.rbth.com

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.