Янев: Против съм разполагането на НАТО-вски войски у нас

Янев: Против съм разполагането на НАТО-вски войски у нас
Против съм разполагането на натовски войски у нас. Това коментира военният министър Стефан Янев.

Той смята, че „не са налице необходимите обстоятелства, които могат да аргументират решение, свързано с разполагане на допълнителни войски на наша територия“.

„Такова решение не би кореспондирало нито със съюзните интереси, нито с националния интерес на Република България“, написа Янев във Facebook.

Така министърът за втори път в последните два дни коментира публикацията на германското списание „Шпигел“

Там е цитиран командващият силите на НАТО в Европа генерал Тод Уолтърс, който е поискал алиансът да установи в България и Румъния военно присъствие като това в Полша и в балтийските страни, предаде актуално.ком.

„На този етап няма основания наблюдаваните процеси да се разглеждат като директна заплаха за Алианса и релевантната зона за сигурност.

В този смисъл не считам, че са налице необходимите обстоятелства, които могат да аргументират решение, свързано с разполагане на допълнителни войски на наша територия“, твърди министърът.

Според него такова решение не би кореспондирало нито със съюзните интереси, нито с националния ни интерес.

https://www.facebook.com/stefan.yanev.prime.minister.bg/posts/197768645902023


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG – Военен портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.