От Южна Корея искат да убият Ким Чен Ун

От Южна Корея искат да убият Ким Чен Ун


Южна Корея разполага с елитен военен отряд, който има готовност да убие Ким Чен Ун, ако страната се почувства заплашена от севернокорейските ядрени оръжия.

Изненадващото изявление е на министърът на отбраната, съобщи CNN.

За съществуването на подобен елитен отряд се говори отдавна, но за първи път това се признава открито. Южна Корея засили риториката срещу северната си съседка, тъй като Пхенян обяви за поредния си успешен тест на ядрена бойна глава.

Северна Корея забрани правенето на саркастични коментари за лидера Ким Чен Ун или за режима в страната, пише британският в. „Индипендънт”.

Според азиатски медии дори и индиректните критики спрямо ръководството в Пхенян не са позволени.
Новите правила са представени на населението по време на партийни срещи с членове.
“Един държавен служител по сигурността лично организира срещи (с партийни членове), за да предупреди местни жители за възможни „враждебни действия” н–а вътрешни бунтовнически елементи”, каза източник от провинция Чаган пред Радио Свободна Азия.

Азиатски медии съобщават за зачестили случаи на обществено недоволство спрямо севернокорейската власт, като пример за това са двата случая на графити, осмиващи властта, появили се в страната .


Loading...

Източници: gramofona.com и dariknews.bg

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.