Финландски експерт: руските танкове са “кошмар за НАТО”

Финландски експерт: руските танкове са "кошмар за НАТО"


Руските бронирани сили са истински кошмар за НАТО и ще доведат Руската федерация до бърза победа в случай на Трета световна война, заяви финландският военен анализатор и експерт Петри Мякела.

Анализаторът, специализиран в изследването на военното дело в Русия и Скандинавия, сподели в интервю за Daily Star, че Русия притежава силни и много разнородни бронирани сили.

Нещо повече – възможностите на танковите части на руската армия значително надвишават възможностите на танковите структури на НАТО, въпреки че някои от руските бойни превозни средства са създадени още в съветски времена.

Руските бронирани и мотострелкови единици имат по-голяма непряка огнева мощ в сравнение със западните си конкуренти. “В случай на военен конфликт няколко западни танка, способни да издържат на сблъсък с руснаците, ще се изправят срещу числено превъзхождащите ги руски сили”, отбеляза експертът

Според него този сценарий би бил кошмар за Запада.

Мякела е убеден, че поради липсата на военен паритет руските сили лесно могат да победят войските на НАТО в случай на избухване на Трета световна война.

“Руската тактика разчита на концентрация на огромна сила във фокусна точка и би било много трудно да се противопоставим с много малките танкови сили на Запада”, каза той.

Според него проблемът на НАТО е в малкия брой войници в Европа. Западът обаче започна да предприема мерки за “формиране на по-надеждни сили в региона”.

Източник: bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.