Уникални КАДРИ: Кораби на НАТО провокират самолетоносача „Адмирал Кузнецов”

Уникални КАДРИ: Кораби на НАТО провокират самолетоносача „Адмирал Кузнецов”
Руският телевизионен канал „Звезда” продължава разказа си за уникалния руски кораб „Адмирал Кузнецов”. Във втората серия на своята програма обект на вниманието на журналистите е похода му до Средиземмно море, където крайцерът в момента участва в операцията срещу терористите в Сирия.

Завивайки след Норвегия на юг, руската корабна групировка навлиза в Северно море. По-рано бе говорено за това, че руските кораби са като магнит за флота на НАТО. Но тук въпросните съдове не са просто много, а рекордно много.

Разказва кореспондентът на „Звезда” Борис Зимин: „В момента летим над нашия боен строй, който се нарича строй на ловеца. От вчера в нашия строй се опитват да се вклинят чуждестранни бригади. Първо норвежец се опита нахално да се държи. Днес още от сутринта опити за приближаване правят французи и англичани. И Петър Велики им пресича пътя към самолетоносача „Адмирал Кузнецов”. Текат големи гонки, тече провокация, това е бойното състояние в момента.

Сега се приближаваме към чуждестранните бригади, облитаме ги. Не знам на коя страна е тази фрегата, или на Норвегия, или на Франция, или на Англия… във всеки случай това е кораб на НАТО. Те специално са напуснали зоната на ученията и са се приближили до мястото на нашето преминаване. И постоянните провокации продължават вече втори ден. Те идват от ляво, от дясно. Опитват се да разтурят строя ни. Постоянните провокации на НАТО принуждават самолетоносача да премине в постоянен режим на повишена бойна готовност. Те ни показват мускули, и ние им отговаряме. Доплаваха датчани, французи. Разбирам, че сме готови за всяка ситуация”.

Най-тревожната част от ситуацията се е създала в Па Де Кале, най-тясната част на Ламанша. Тя може да бъде премината само в килватерен строй, тоест корабите се движат един след друг.

Отстрани може да е изглеждало, че всички сме една дружна компания, но Па Де Кале стана за руската корабна групировка не само поредната географска точка в похода, а истинска проверка за крепкостта на духа.

В момента на приближаването към Па Де Кале е обявена пълна бойна готовност. Отдясно е Великобритания от НАТО, а от ляво в Франция от НАТО и корабите отстрани не са прикривани от никой.

Над корабите кръжат Ф-16.

По-късно става ясно, че в нощта на преминаването на Ламашна никой на руските кораби не е спал.
Превод и редакция: БЛИЦ


Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.