Тракийска гробница се оказа космически кораб?

Тракийска гробница се оказа космически кораб?
Уфологичните среди са разтърсени от последната информация, свързана с тракийска гробница на селищна могила край Юнаците

Тази тракийска гробница, край село Юнаците, се оказа прототип на космически кораб, заяви инж. Емил Велинов. Той е убеден, че перфектната й аеродинамика и наличието на място за монтиране на плазмени двигатели не може да са случайни екстри на селищната могила.

По-конкретно гробницата напомняла по форма на футуристичното летящо тяло „Милениум Фалкон“ от „Междузвездни войни“, което няма как да е просто съвпадение.

Тракийска гробница се оказа космически кораб?

При налагане на пропорциите на могилата върху разчертанието на кораба се забелязва, че те са едно към едно, а някои твърдения гласят дори, че по всяка вероятност създателите на филма са се вдъхновили от такъв археологически обект някъде по света.

Легендите не свършват дотук.

В древността траките може би са били очевидци на излитания и кацания на извънземни, което ги е тласнало към идеята, да издигнат своите гробници във формата на космически кораби.

А иначе находката край Юнаците е популярна като Плоската могила. Тя е от каменно-медната и бронзовата епоха, което е между петото и първото хилядолетие пр. Хр. Регионът се счита за един от ранно населените в Европа. И защо първите срещи на извънземни и земляни да не са се случвали именно тук?!

Научните мистерии около гробницата също не са малко. Тя е определяна като част от халколитния град, но специалистите още не могат да дадат яснота по въпроса защо хипотетичният космодрум е обсаден от 5 метрова дебела глинобитна стена. По това време хората не са били способни да майсторят такива укрепителни съоръжения, или поне така се е смятало доскоро.

Догадките около тракийската гробница до Юнаците явно няма да бъдат изчерпани, а ако тя наистина се окаже космически кораб, това ще провокира интереса на международно ниво.
Източник: topactualno.com


Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.