“Торнадо-С” получава снаряди с по-голям обхват и точност

"Торнадо-С" получава снаряди с по-голям обхват и точност
Реактивните системи за залпов огън (РСЗО) “Торнадо-С” ще получат нови бойни части, каза Владимир Лепин, генерален директор на концерна “Техмаш”.

Специалистите разработват нови боеприпаси с увеличен обхват и точност. Според Лепин се планира разширяване на обхвата на задачите за боеприпасите чрез създаване на снаряди с нови типове бойни части.

Той отбеляза също, че РСЗО от ново поколение “Торнадо-Г” и “Торнадо-С” имат добри експортни перспективи. Лепин подчерта, че концернът ще продължи да работи в тази посока.

В края на април руските военни за първи път проведоха бойни стрелби с “Торнадо-С”, които започнаха да постъпват в армията в началото на април 2019 година.

Тази модернизирана реактивна система за залпов огън е създадена на базата на РСЗО “Град”. Тя се отличава с повишена ефективност при на стрелбата, по-мощни боеприпаси, автоматизирани системи за насочване, прицели и навигационни системи. Приета е на въоръжение през 2014 година. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение на WARS.BG – Военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.