С-500 “Прометей” скоро влиза във фаза на практически изпитания

С-500 "Прометей" скоро влиза във фаза на практически изпитания
По съвкупните си характеристики руската С-серия (системите С-300, С-400 и С-500) няма конкуренция в света, заяви руският вицепремиер Юрий Борисов пред група млади инженери.

Най-новата зенитна ракетна система С-500 скоро влиза във фаза на изпитания, обяви руският вицепремиер на церемония по връчването на наградите “Ревунов”, които ежегодно се присъждат на младите инжинери от МГТУ “Бауман”.

“Нашите системи С-300, С-400 и С-500 действително имат по-добри характеристики в сравнение с всички аналози – било то Patriot, системите френско или израелско производство”, каза Борисов, цитиран от ТВ “Звезда”.

C-500 се позиционира като система, която да поразява всякакви цели, от малки по размер до космически кораби в орбита около Земята.

Системата разполага с 600 км радиус на поразяване и ще бъде в състояние да открива и едновременно да поразява десет балистични свръхзвукови цели, летящи със скорост до 7 километра в секунда, а също така ще бъде в състояние да поразява и свръхзвукови ракети.

Отделно от ракетна система, С-500 разполага и с радиолокационна станция, която интегрира информация от всички радари и я разпределя между всички ракетни комплекси за прихващане на целта, в зависимост от нейната важност. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.