Су-33 и МиГ-29КР ще копират функция на F-35

Су-33 и МиГ-29КР ще копират функция на F-35
Руските ракети “Циркон”, “Оникс” и “Калибър”, системите за противовъздушна отбрана (ПВО) С-400 и С-500 и корабните зенитни ракетни комплекси (ЗРК) ще получават данни за координатите на противника в реално време от палубните изтребители Су-33 и МиГ-29КР.

Това разказаха пред “Известия” източници от руското министерство на отбраната.

Изданието отбелязва, че модернизираните самолети ще могат да предават данни за координатите на противника на кораби, щабове и наземни бази.

“Цялата информация от радарите на изтребителите ще бъде прехвърляна в единната система за управление на ВМФ, която в онлайн режим ще формира интерактивна карта на района, където оперират силите на флота, бреговите войски или армейските подразделения”, се посочва в материала, цитиран от lenta.ru.

При нужда информацията, събрана от единната система за управление, ще бъде на разположение на пилотите, които ще могат да избират “оптималната тактика за действие при решаването на бойни задачи”.

“Всяка възможност за правилно класифициране на целите и точно определяне на техните координати е много важна – тя позволява на командването да взема решения, гарантиращи унищожаването на корабите на евентуалния противник”, заяви бившият началник на Главния щаб на ВМФ адмирал Валентин Селиванов.

През октомври 2018 г. стана ясно, че американският изтребител F-35B Lightning II за първи път е бил използван за насочване на ракети чрез мобилната реактивна система за залпов огън HIMARS (High Mobility Artillery Rocket System).

Тогава, при разузнаване в района на разполагане на предполагаемата цел, самолетът е предал точните ѝ координати на системата HIMARS, която е използвала получената информация за нанасяне на ракетен удар. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение на WARS.BG – Военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.