Става много опасно! НАТО подготвя кораби, които да прати срещу руската армада, водена от самолетоносачa „Адмирал Кузнецов”

Става много опасно! НАТО подготвя кораби, които да прати срещу руската армада, водена от самолетоносачa „Адмирал Кузнецов”

НАТО и ръководството на британския флот в момента изготвят планове за съпровождането на руската авионосна група водена от самолетоносачa „Адмирал Кузнецов”, изпратена в Средиземно море.

Западните военни вече са осведомени, че руските кораби може да напуснат пристанищата си на базиране. По техни оценки, през Ламанша в началото на следващата седмица ще преминат до осем съда на ВМФ на Русия, пише The Telegraph, позовавайки се на собствени източници.Източник на изданието признава, че изпращането на руските кораби към сирийския бряг не е неочаквано.

Източникът не изключва, е Москва може да извърши полети на палубната си авиация близо до крайбрежието на Великобритания по време на спиране. Подготвяната от НАТО операция за съпровождане на руската авиогрупа източникът нарича „мащабна”.

Той също предполага, че групата от руски кораби може да се раздели за създаването на „повече проблеми”, в резултат на маневрата някои от съдовете може да преминат през Ирландско море.

Междувременно от пресслужбата на Северния флот потвърдиха, че корабната авионосна група е започнала далечно плаване. Целта му е „гарантирането на военноморското присъствие в оперативно важни райони на световния океан”.


Loading...

От пресслужбата уточниха, че самолетоносачът „Александър Кузнецов” е съпровождан от тежкия атомен ракетен крайцер „Пьотр Велики”, големите кораби за борба с подводници „Североморск” и „Вицеадмирал Кулаков”, както и от други съдове.
Превод и редакция: БЛИЦ

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.