Руски специалисти предлагат “огледало” в космоса да осветява Земята нощем

Руски специалисти предлагат "огледало" в космоса да осветява Земята нощем
Специалисти от Ракетно-космическата корпорация “Енергия” предлагат да бъде създадена орбитална система за осветяване на земната повърхност със слънчева светлина, предаде ТАСС.

“Системите за орбитално осветяване на земната повърхност ще могат да увеличат продължителността на деня и да променят спектъра на светлинния поток”, се казва в доклад на специалистите. “Те са изградени на базата на космически апарати рефлетори с отражатели.”

В доклада се посочва, че ще бъдат разгледани проблеми, свързани с експлоатацията на подобни спътници, безопасното им функциониране, спектърът на светлинния поток, отразен от различни метални покрития, с които се предлага да бъде покрито “огледалото” на космическия апарат.


Loading...

Взимайки под внимание, че изкуственото осветление нощем може да наруши биологичните реакции у много животни и човека, сътрудниците на корпорация “Енергия” предлагат при осветяването на Земята с отражение на слънчева светлина да се намали количеството на отразената ултравиолетова радиация и на синята светлина.
Източник: blitz.bg

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.