Руски и индийски инженери под пълна пара: Тестват новите ракети “Брамос” до края на годината

Руски и индийски инженери под пълна пара: Тестват новите ракети "Брамос" до края на годината
Новата подобрена версия на авиоракетата “Брамос” ще бъде тествана до края на тази година.

На изпитанията ще бъдат взети предвид всички изисквания на командването на индийските Военновъздушни сили.

Това съобщи управляващият съпредседател на компанията Brahmos Aerospace от руска страна Александър Максичев.

Той добави, че авиоракетата вече е на въоръжение в индийските ВВС. Сега тя ще има подобрена маневреност, а тестовете за изстрелване вече са проведени. “Математиката на ракетата и качеството на платформата показват отлични резултати”, отбеляза Александър Максичев.

РГ вече съобщи, че инженерите от Brahmos Aerospace работят върху създаването на нова крилата мини-ракета. Тя ще бъде готова в следващите три до пет години. Възможно е тя да бъде инсталирана на лекия тактически изтребител МиГ-29/35.

Универсалната крилата ракета “Брамос” е проектирана на базата на руската противокорабна крилата ракета “Яхонт”. Ракетата е кръстена на две реки – индийската Брахмапутра и руската Москва.

“Брамос” развива скорост от 2,8 до 3 Маха, което е 3,5 пъти по-бързо от скоростта на американската крилата ракета Harpoon. Може да достигне височина до 15 километра, докато минималната ѝ височина на летене е 10 метра. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.