Руски експерт: Су-57 определено е по-добър самолет от американския Ф-35

Руски експерт: Су-57 определено е по-добър самолет от американския Ф-35
Руският изтребител пето поколение Су-57 е “атакуващ хищник”, а американският F-35 Lightning е “дебнещ хищник”.

Това заяви за ТВ канала “Звезда” военният журналист Алексей Леонков, цитиран от lenta.ru.

Според експерта тяговъоръжеността на единствения двигател на F-35 “съществено отстъпва” на тяговъоръжеността на двата силови агрегата на Су-57.

“Су-57 е маневриращ самолет за завоюване на превъзходство във въздуха и решаване на специфични задачи с помощта на технология за понижена радиолокационна забележимост. Затова ако тези два самолета се срещнат, то най-вероятно Су-57 ще засече F-35 по-рано и по-рано ще използва оръжията си”, каза Леонков.

През август президентът на руската “Обединена авиостроителна корпорация” Юрий Слюсар заяви, че Су-57 е много по-евтин от F-35 Lightning II.

Първият полет на Су-57 бе извършен през 2010 година. Руското министерство на отбраната се отказа от серийни покупки на машините. През близките години ведомството ще получи общо 12 такива изтребителя.

През юни бе доставен 300-ият сериен изтребител F-35 Lightning II. Следващите 300 изтребителя предстои да слязат от конвейера до края на 2020 година.

Общо през 2017 г. бяха произведени 66 самолета, а през 2018 г. сa произведени 91. От 2023 г. се очаква да бъдат произвеждани по 160 изтребителя годишно. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.