Руски експерт: Системата на ПРО на НАТО в Европа от отбранителна ще стане настъпателна

Руски експерт: Системата на ПРО на НАТО в Европа от отбранителна ще стане настъпателна

Директорът на Института за политически и военни анализи Александър Храмчихин отбеляза в руската преса, че Москва се опасява, че системата за ПРО в Източна Европа ще бъде преквалифицирана от отбранителна в настъпателна.

„Напълно е възможно американският комплекс за ПРО да се доразвие и в шахтите на пусковите установки да разположат крилати ракети“, търди Храмчихин.

Пусковите установки за противоракетните Standard SM-3 могат да бъдат използвани за изстрелването на стратегическите крилати ракети „Томахоук“ (Tomahawk).

„Американските ракети-мишени, с които уж се правят изпитания всъщност са ракети-носители със среден обсег, на които просто не са поставени бойни глави. Но американците не си признават за това“, каза експертът.


Loading...

Източник: bgr.news-front.info

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.