Руските генерали са впечатлени от бойните способности на новия танк T-90M

Руските генерали са впечатлени от бойните способности на новия танк T-90M
T-90M е изцяло нов танк поради многобройните си обновени технико-тактически характеристики:

нов дизайн на купола на танка, нова интегрирана автоматизирана система за управление на огъня, която е ефикасна при всякакви метеорологични и климатични условия (ден/нощ). Модернизирано е и основното оръжие в горната част на танка, а също така е приложен и комплексът за динамична защита последно поколение “Реликт”.

С най-новите си дълбоки модификации T-90M демонстрира много по-голяма ефективност от своя предшественик в проведените военни учения (стратегическото военно учение “Запад 2017“). Това подчертаха представители на компанията “Уралвагонзавод” на военно-техническия форум “Армия 2018”.

“Участието на основния боен танк Т-90М в тези учения напълно оправда очакванията на министерството на отбраната, що се отнася до технико-тактическите характеристики на тази бойна машина”, съобщиха от пресслужбата на компанията, базирана в Нижни Тагил.

Първата демонстрация на перспективния основен боен танк Т-90М се състоя през септември миналата година. Инженерите от “Уралвагонзавод” успяха максимално да увеличат бойните му качества, включвайки и дълбока модернизация на най-важните части на танка и електронните блокове.

T-90M, поради многобройните си технико-тактически характеристики, е чисто нова машина: нов дизайн на купола, интегрирани нови автоматизирани системи за управление на огъня, които са ефективни при всякакви метеорологични и климатични условия (ден/нощ), модернизирано е основното оръжие в горната част на танка, а също така е използвана и система за динамична защита последно поколение “Реликт”.

В допълнение той е получил и висококачествена система за климатизация, която ще се превърне в задължително оборудване за нови и модернизирани бронирани превозни средства.

До края на тази година руската армия ще получи първия батальон от танкове T-90M. Миналата година министерството на отбраната на Русия подписа договор с “Уралвагонзавод” за закупуване на дълбоко модернизираната версия на T-90M.

Инженерите от “Уралвагонзавод” са се фокусирали върху бойния опит на Т-90 в Сирия, но дс черпили и от богатия опит от използването на различни бронирани бойни машини от съветски и руски произход в многобройни конфликти по света.

На първо място, когато говорим за танка T-90M, може би най-голямото подобрение спрямо основната версия T-90А е бронезащитата. Според някои източници Т-90М тежи близо 50 тона. Благодарение на новия двигател, развиващ 1130 конски сили, той може да достигне висока скорост.

В същото време този двигател работи в границите на икономичността, защото с едно пълнене танкът може да измине разстояние от 550 километра.

Той разполага с вградено и модернизирано 125-мм оръдие, което може да използва боеприпаси с по-дълбоко проникване. Както и при по-ранните версии, това оръдие може да изстрелва и гранати и противотанкови ракети. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.