Руска турбуленция разтресе американски самолет! Паника в Пентагона !

Руска турбуленция разтресе американски самолет! Паника в Пентагона !


Руска и американска машина се разминаха на косъм! Самолетите са се избегнали на косъм, предаде днес Франс прес.
Инцидентът е станал над източната част на страната, когато руският пилот, ескортиращ по-голям самолет, направил маневра и се приближил на по-малко от 800 метра от американския.

Произшествието се дължи на невнимание според говорителя на Пентагона Питър Кук, цитиран от агенцията. Според него руски и американски изтребители не са били толкова близо над Сирия никога досега.

Машините са се разминали на такова разстояние, че американският пилот е усетил турбуленциите от двигателите на руския самолет, каза миналата седмица друг американски представител, припомня агенцията.
Изглежда руският пилот не е видял американския самолет на своя радар, тъй като действието се е развивало през нощта, коментира още Франс прес.

Американците са използвали “гореща” линия за контакти в извънредни случаи и руснаците са им обяснили, че опасността от сблъсък е създадена по невнимание.


Loading...

Източник: clubz.bg

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

One comment

  1. На коя страна бе,Русия ли Америка ли Сирия ли нищо не ви се разбира трябва да гадая,ами не съм врачка!

Comments are closed.