Руската военна мощ става все по-голяма! Ето защо

Руската военна мощ става все по-голяма! Ето защо
Сухопътните войски на Русия ще получат нови ракетни комплекси “Искандер-М” и зенитно-ракетни комплекси “Тоp-М2”, съобщи Министерството на отбраната на страната, цитирано от RNS.

Ведомството допълва, че е запланувано въоръжаване на две ракетни бригади с оперативно-тактически ракетни комплекси “Искандер-М”.

В съобщението се допълва, че противовъздушната отбрана ще бъде въоръжена с допълнителни три дивизиона зенитно-ракетни комплекси “Тор-М2”.

Не се съобщават местата, където ще бъдат разположени новите оръжия.

В допълнение Сухопътните сили ще бъдат снабдени с 905 танка и бойни бронирани машини.

Междувременно началникът на Ракетните войски и артилерия към Въоръжените сили на Русия генерал-лейтенант Михаил Матвеевски заяви, че до 2020 година ще завърши пълното въоръжаване на ракетните съединения във военните окръзи с ракетен комплекс “Искандер-М”.

Комплексите “Искандер-М” са способни да поразяват цели на разстояние до 500 километра с голяма точност. Те също така са мобилни и маневрени. Предназначени са за поразяване на средства от противоракетната и противовъздушна отбрана, самолети, хеликоптери, командни центрове и други обекти.


Loading...

Зенитно-ракетният комплекс “Тор-М2” е предназначен за противовъздушна и противоракетна отбрана. Системата е способна да защитава важни административни, икономически и военни обекти.
Източник: blitz.bg

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.