Руската армия със сигурност купува 76 изтребителя Су-57 и 98 ударни хеликоптера Ми-28НМ

Руската армия със сигурност купува 76 изтребителя Су-57 и 98 ударни хеликоптера Ми-28НМ
Руското министерство на отбраната ще закупи 76 изтребители пето поколение Су-57 по договор с компанията “Сухой”.

Това съобщи в рамките на форума “Армия 2019” руският министър на промишлеността и търговията Денис Мантуров, цитиран от “Взгляд“.

“76 самолета”, заяви министърът.

Той допълни, че са поръчани и 98 хеликоптера Ми-28НМ.

Су-57 е руски многоцелеви изтребител от пето поколение, разработен от ОКБ “Сухой”. Той е предназначен за изпълняване на огромен спектър от задачи. Самолетът ще упражнява абсолютно господство във въздуха над територията, в която се извършват сражения, унищожавайки различни наземни цели и надводни кораби, оборудвани с модерни противовъздушни бойни средства; ще извършва наблюдение и контрол на въздушното пространство на дълги разстояния; ще унищожава вражеските командни инфраструктури и т.н.

Ми-28НМ е проект, разработван от холдинга “Вертолеты России”. Бойната машина е в състояние да изпълнява широк спектър от задачи като борба с вражеска бронирана техника и нисколетящи въздушни цели, които се движат с ниска скорост; разузнавателни операции, както и насочване на други хеликоптери и бойни самолети. Особено интересно е сериозното техническо подобрение в управлението на хеликоптера. Инженерите са изградили система с двойно командване, която драстично увеличава степента на оцеляване, ако един от членовете на екипажа бъде ранен.

В сравнение с основната версия на “Нощен ловец” зоната за откриване на цели и подобрената маневреност на Ми-28НМ се удвояват, добавя се по-мощен двигател и високопрецизно оръжие с увеличен обхват.  / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG – Военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.