Руската армия получи нов автоматизиран комплекс

Руската армия получи нов автоматизиран комплекс


Руската армия започна да получава модернизиран комплекс за управление на войските, с чието производство се занимава “Росэлектроника”, която е част от състава на “Ростех”.
В доклада на холдинга се казва, че уникалната руска разработка е предназначена за организиране на комуникацията и управление на войските.

“Росэлектроника” започна масово производство на модернизирания комплекс за комуникационни мрежи и управление на въоръжените сили Р-090K “, предаде РИА “Новости”.

Комплексът вече е преминал всички изпитания, по време на които e потвърдено подобряването на тактико-техническите характеристики по надеждността и безопасността на комуникационните канали.

Отбелязва се, че комплексът е предназначен за внедряване на перспективни автоматизирани системи за управление, използващи различни комуникационни канали. Самата работа се осъществява по четири независими канала.

“Росэлектроника” е руски холдинг, който обезпечава производството на около 80% от цялата електронно-компонентна база в Русия.

Както съобщи в сряда в. “Взгляд”, холдингът “Росэлектроника” обяви, че е разработил нов автоматизиран комплекс за противодействие на граждански безпилотни летателни апарати. Системата позволява възпиране на неупълномощено влизане на дрон на територията на защитен обект и то без участието на оператора.

Източник: bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.