Руската армия използва роботизирани единици, за да пробие защитата на врага

Руската армия използва роботизирани единици, за да пробие защитата на врага
Бойните роботи “Уран-6” и “Уран-9” ще проправят път през най-опасните препятствия на вражеската отбрана, разчиствайки коридор за преминаване на основните бронирани механизирани сили.

Мобилните роботизирани комплекси “Уран-6” са използвани в едно от практическите упражнения по време на военните учения “Восток-2018”, съобщава “Российская газета”.

Заедно със самоходната реактивна система за разминиране Ур-77 “Метеорит” и бойните машини за разминиране БМР-3M, те ще проправят коридор, през който ще трябва да преминат основните бронирани механизирани сили, съставени от основни бойни танкове и  превозни средства за поддръжка.

Роботът-сапьор “Уран-6” е гъсеничен самоходен радиоуправляем минен трал. Използва се за разминиране на различни терени, включително и планински райони. Роботът се движи със скорост до 3 км/ч, а по команда на оператора разрушава откритите взривоопасни обекти.

Роботизираният комплекс “Уран-9” е предназначен за разузнаване, огнева поддръжка и унищожаване на бронетехника. Оборудван е с противотанкови ракети “Атака”, реактивни огнехвъргачки “Шмель-M”, автоматично 30-мм оръдие 2A72 и 7.62-мм картечница.

Както бе съобщено от Департамента за информация и масови комуникации към руското министерство на отбраната, за изпълнението на бойните задачи ще бъдат използвани десет щурмови групи от независими мотострелкови и инженерно-сапьорни бойни единици от Източния военен окръг.

Те ще бъдат подкрепени от роботизираните комплекси “Уран-9”, които могат да поразяват жива сила и бронирана техника на врага на разстояние от 3 до 5 хиляди метра. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.