Русия проговори за инцидента с американския разузнавач над Черно море, ясна е причината за провокацията

Русия проговори за инцидента с американския разузнавач над Черно море, ясна е причината за провокацията


Изтребители Су-27 са били вдигнати във въздуха от авиобазата Белбек в Крим в отговор на опита за на американски самолети разузнавачи да се приближат до границите на Русия. Това заявиха от руското министерство на отбраната.
Пилотите на самолетите разузнавачи на САЩ два пъти са се приближили до границата на Русия над акваторията на Черно море с изключени транспондери. След приближаването срещу тях са били изпратени руски изтребители. Когато руските самолети се приближили до американските, вторите рязко сменили курса си и са отлетели в противоположна на руската граница посока.

Говорителят на военното ведомство на Русия Игор Конашенков отбеляза, че пилотите на руските изтребители са били вдигнати във въздуха и са действали при строгото спазване на международните правила за извършване на полети.

Отбелязва се, че това не е първият опит на авиацията на НАТО да се доближи до руските граници за разузнавателни дейности в района на ученията „Кавказ 2016”.


Loading...

В ученията, стартирали на 5 септември в южната част на Русия, са задействани над 12 000 военнослужещи, авиация, бойна техника и кораби. За тренировките са задействани полигони в Южния военен окръг, акваторията на Черно и Каспийско море. „Кавказ-2016” ще продължат до 10 септември.
Източник: blitz.bg

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.