Русия получава заявки за най-добрия си тактически бомбардировач

Чуждестранни партньори на Русия са подали оферти за закупуване на експортната версия на този наистина всяващ респект изтребител.

Fullback е един от най-добрите самолети в своя клас. Той е и машината с вероятно най-високи оценки от провеждането на руската кампания в Сирия.

Русия получи първите заявки за износната версия на изтребителя-бомбардировач Су-34. Това заяви пред журналисти шефът на “Рособоронэкспорт” Александър Михеев по време на авиосалона Dubai Airshow 2019.

“У нас се работи. Няколко партньори дори летяха на тези самолети (Су-34). Така че очакваме решения и работим над маркетинга. Заявки има”, каза Михеев в отговор на въпрос относно интереса към този самолет.

Су-34 е самолет, предназначен за поразяване както на наземни, така и на въздушни вражески обекти при всякакви атмосферни условия и всяко време на денонощието. Изтребителят използва управляемо въоръжение от клас “въздух-повърхност” и “въздух-въздух” с голям обсег на действие. Самолетът може да измине без дозареждане до 4000 км, а максималната скорост, която развива, е до 1900 км/ч с боен товар до 8 т, отбелязва ТАСС.

Авиошоуто Dubai Airshow 2019 се провежда от 17 до 21 ноември в Обединените арабски емирства. В рамките на изложението “Рособоронэкспорт” е организатор на единната руска експозиция с обща площ от 750 кв. метра.

Освен “Ростех” и “Рособоронэкспорт”, продукцията си представят и осем водещи руски холдинга, създаващи въоръжение и военна техника, включително Обединената авиостроителна корпорация, “Вертолеты России”, Обединената двигателостроителна корпорация, НПО “Высокоточные комплексы”, концерн ВКО “Алмаз-Антей”, холдинг “Швабе” и други. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG – Военен портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.