Русия въоръжава новото поколение турски бронирани машини с ракети “Корнет”

Русия въоръжава новото поколение турски бронирани машини с ракети "Корнет"

Каплан..
Версия на турския “ловец на танкове” (Kaplan), въоръжена с руския противотанков ракетен комплекс “Корнет”, ще се появи в редиците на турската армия до края на 2019 година.
Най-новият самоходен противотанков комплекс “Каплан”, снабден с руски противотанкови управляеми ракети (ПТУР) “Корнет” и предназначен за Въоръжените сили на Турция, успешно премина изпитания. Това съобщи за ТАСС източник от компанията-разработчик на “Каплан” FNSS.

“Новият СПТРК успешно премина изпитания в различни типове местности, включително в планини, и проведе стрелби, които доказаха правилността на избора на “Корнет” в качеството му на един от вариантите за въоръжение”, съобщи източникът. По негови думи турската армия ще получи две модификации на СПТРК “Каплан”, една от които е въоръжена с руския ПТУР “Корнет”, а втората – с турската ракета OMTAS.

Според източника първите доставки на комплекса “Каплан” с ПТУР “Корнет” ще бъдат изпълнени до края на 2019 година.

СПТРК “Каплан” е разработен от компания FNSS в рамките на програмата за обновяване на парка от турски самоходни противотанкови средства. В съответствие с текущата концепция за развитие на военнопромишления комплекс на страната една от модификациите на комплекса беше снабдена с ракета от турска разработка – OMTAS – от компания Rocketsan.

Според данните на турското министерство на отбраната армията на страната ще получи 260 единици “Каплан” до 2021 година. Точното количество машини, снабдени с ПТУР “Корнет” не се съобщава.

Източник: bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.