Показаха новия руски ракетоносец Ту-22М3М отвътре

Показаха новия руски ракетоносец Ту-22М3М отвътре

В мрежата се появи видео, заснето в обновения ракетоносец за далечни разстояния Ту-22М3М.

Това може да се види само в авиозавода в Казан, където Ту-22М се превръща в бомбардировач от ново поколение. Във филма, посветен на Ту-22М3М, се появяват кадри от мотогондолата (където можете да се изправите в пълен ръст), 10-тонни резервоари за гориво и товарното отделение.

Embedded video

Rob Lee@RALee85

Internal look at a Tu-22M3M under construction. 16/

See Rob Lee’s other Tweets

Вътрешността на 42-метровият самолет е осеяна с мрежа от датчици за пожароизвестяване – повече от 100. Във фюзелажа виждаме различни тръбопроводи. Червените принадлежат на пожарогасителната система, а зелените управляват хидравликата на опашката. До тях има кабели за управление на двигателя. Всички свободни ъгли на самолета са пълни с гориво – два двигателя НК-32 (такива има и на Ту-160) изгарят 24 тона авиационен керосин на летателен час в нормален режим. Във форсажен – два пъти повече.

Общият обем на горивната система на Tу-22M3M е около 67 тона. Една от ключовите характеристики на модернизирания ракетоносец е системата за дозареждане на гориво по време на полет. Така полетът на бомбардировача се ограничава само от възможностите на екипажа и зададената бойна мисия.

Embedded video

See Rob Lee’s other Tweets

Ту-22М3М, който в края на 2018 г. направи първия си полет в Казан, е по същество нов самолет в стар фюзелаж. Той получи модерни средства за навигация и комуникации, нови прицели, подменена е и енергосистемата. Ракетоносецът има същата система за управление на оръжията като Ту-160М2, но може да използва най-новите бомби и ракети, включително хиперзвуковата “Кинжал”.

Източник: bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

 

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.