ПЕНТАГОНЪТ ТЪРСИ ПОВОДИ ЗА НАПАДЕНИЕ НАД ВКС НА РУСИЯ В НЕБЕТО НАД СИРИЯ

ПЕНТАГОНЪТ ТЪРСИ ПОВОДИ ЗА НАПАДЕНИЕ НАД ВКС НА РУСИЯ В НЕБЕТО НАД СИРИЯ
Военните от САЩ обвиняват летците от ВКС на Русия в опасни сближавания и други нарушения на меморандума за предотвратяване на инциденти и гарантиране безопасността на полетите на авиацията по време на провеждането на операциите във въздушното пространство на Сирия, който бе подписан на 20 октомври 2015 г.

При това Пентагонът се старае да активизира взаимодействието с руската страна, имайки предвид идеите на новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп за нормализиране на отношенията с Москва. Това пише вестник Wall Street Journal (WSJ).

По данни на изданието, командването на Въоръжените сили на САЩ, отчитайки изострянето в дадения етап на напрежение в отношенията между Вашингтон и Москва, се опасяват от пагубни последствия при всеки подобен инцидент в небето над Сирия.

 

«Статистически бойните самолети по-често се разбиват заради технически повреди, отколкото в резултат на огън срещу тях. Но в мъгливите обстоятелства на войната хората все по-често стигат до извода, за самолетът е бил свален умишлено», — цитира изданието думите на полковника от ВВС на САЩ Даниел Менинг.

 

Както твърди  WSJ, министерството на отбраната на САЩ полага усилия за укрепване на координираните действия с руските военни в небето над Сирия.

 

«Един от импулсите за това е убедеността на Пентагона, че новоизбраният президент Доналд Тръмп може да поиска да укрепи взаимоотношенията с Москва в дадения регион», — пише изданието.

 

Според информация на изданието, Менинг обикновено е провеждал в седмицата три планирани телефонни разговори със своите колеги от ВКС на Русия, а сега се свързва с тях по няколко пъти на ден.


Loading...

Източник: News Front ПП

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.