Пентагонът призна: Ми-17 е по-добър от Black Hawk

Пентагонът призна: Ми-17 е по-добър от Black Hawk
Офисът на главния инспектор на Пентагона заяви, че американските хеликоптери Sikorsky UH-60 Black Hawk, които се изнасят за Афганистан, са по-малко ефективни и сложни от руския Ми-17, съобщава The Drive.

Годишният доклад на надзорния орган, публикуван през май тази година, подчертава, че Ми-17 може да превозва почти два пъти повече товари от UH-60 Black Hawk, в състояние е да лети на много по-големи височини, като е много по-подходящ за обучение на афганистански пилоти.

Твърди се, че американската армия наскоро се опитала да минимизира тези разлики. Именно говорителят на Пентагона Кон Фолкнър заяви, че UH-60 Black Hawk може да реализира 90% от задачите, за които е предназначен Ми-17.

В момента Съединените щати работят по програма за превъоръжаване на афганистанската армия, в рамките на която се планира хеликоптерите Ми-17 да заменят UH-60 Black Hawk.

Според данните от декември миналата година афганистанската армия разполага с 47 хеликоптера Ми-17, от които 24 не са използвани поради липса на части и трудности при обслужването, както и 8 броя UH-60.

Пентагонът планира да увеличи броя на самолетите UH-60 Black Hawk на 52 до края на следващата година. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.