Натиск върху танковете: Русия активно работи над ново поколение противотанкови системи

Натиск върху танковете: Русия активно работи над ново поколение противотанкови системи
Руските инженери разработват ново поколение ракети за унищожение на танкове и друга бронирана техника.

Това съобщиха представители на холдинга “Высокоточные комплексы” по време на военнотехническия форум.

“В цеховете на холдинга се работи над противотанкови ракетни комплекси от ново поколение”, цитират от ТАСС. От компанията не уточниха детайли по проекта.

Представители на холдинга поясниха, че на бойното поле танкът е най-защитената бойна машина. Бронята на съвременните танкове е направена от високотехнологични материали, разполагат и с динамична защита против кумулативни боеприпаси.

Освен това танковете са снабдени с комплекси за активна защита, за да свалят ракети и снаряди. Във връзка с това противотанковите ракетни комплекси се нуждаят от постоянно усъвършенстване, отбелязаха от компанията, цитирани от “Рамблер”.

Специалисти на холдинга “Высокоточные комплексы” по-рано разработиха ПТРК “Корнет”. Ракетата му е способна да поразява бронетехника на разстояние до десет километра. По данни от свободни източници ракетите за “Корнет” могат да пробиват броня с дебелина от един метър.

В продуктовата им гама има предимно средства за отбранителните нужди на къси разстояния – освен “Корнет” такива са още “Панцир” и най-новата “Сосна”. Освен това в процес на модификация е и ракетната система “Стрела-10”, както и артилерийско-ракетните системи за ПВО за защита на кораби като “Палма”, “Каштан” и АК-630М-2 “Дует”.

Холдингът успешно произвежда и високоефективни електронни компоненти за тези системи – като набюдателни и прицелни радари, оптико-електронно оборудване и други. В асортимента си имат и снайперски пушки, картечници, пистолети, гранатомети и пр. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.