Напрежението ескалира: Москва приведе в повишена бойна готовност руските ПВО и ВКС в Далечния изток заради конфликта между САЩ и КНДР

Напрежението ескалира: Москва приведе в повишена бойна готовност руските ПВО и ВКС в Далечния изток заради конфликта между САЩ и КНДР
Вашингтон и Пхенян все по-активно си разменят заплахи за нанасяне на ракетни удари и руските военни внимателно следят за действията на двете страни

В Далечния изток руските системи за противовъздушна отбрана са приведени в състояние на повишена бойна готовност заради напрегнатата ситуация около Северна Корея.

Това обяви членът на Съвета на Федерацията Виктор Озеров, който оглавяваше преди време Комитета на СФ по отбраната и сигурността, цитиран от осведомителните агенции.

“Силите на ПВО и ВКС са усилени в Далекоизточния регион. Ставащото около Северна Корея не може да не предизвика у нас чувство на безпокойство и разбиране на необходимостта да бъдат взети допълнителни мерки за обезопасяването на територията ни”, заяви в интервю за РИА Новости сенаторът.

Той подчертава, че руските военни внимателно следят за ставащото на Корейския полуостров и особено за зоните на възможните пускове на ракети.


Loading...

Взети са мерки в случай на невярно посочване на цел на севернокорейска ракета, но има и друга задача.  “Силите на ПВО за ядрено сдържане позволяват да бъдат възпирани американците от по-решителни крачки”, пояснява Озеров.
Източник: blitz.bg

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.