Най-новата версия на руския Ми-28НМ беше заснета на видео в небето над Сирия

Най-новата версия на руския Ми-28НМ беше заснета на видео в небето над Сирия
Новата версия на руския ударен вертолет Ми-28НМ “Ночной охотник” (“Нощен ловец”) беше заснета на видео, докато лети над сирийската провинция Хама.

Хеликоптерът работи в двойка с Ми-24, а можем да го познаем по радара над основния ротор.

Опитен образец на Ми-28НМ беше пратен на авиобаза “Хмеймим” за изпитания в пустинни условия.

В условия на високи температури и пясъчни бури ще бъде проверена работата а новия радиолокационен комплекс на вертолета.

Главна разлика на подобрения “Нощен ловец” спрямо предната версия, освен радарите, е дублираната система за управление – вертолетът може да бъде пилотиран и от летеца-оператор. Като цяло през модернизация са преминали на практика всички компоненти на Ми-28: фюзелаж, двигатели, навигационна апаратура и свръзки.

Вертолетът получи и възможност да работи с безпилотни апарати и да използва ракети с безпрецедентен до момента обхват.

“Нощните ловци” се сглобяват в Ростов на Дон, а доставката на първата опитна партида от машините за министерството на отбраната е планирана за април.

Източник: bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.