Модернизираният Ми-35М ще се сдобие с картечница “Корд” и ракети С-13

Модернизираният Ми-35М ще се сдобие с картечница "Корд" и ракети С-13

На международния военнотехнически форум “Армия-2019” се състоя презентация на новата версия на транспортно-бойния вертолет Ми-35М.

Авиозаводът-производител предложи вертолетът да се оборудва допълнително с крупнокалибрена картечница “Корд” в товарната кабина, както и с неуправляеми ракети от 122-мм калибър С-13. Машината е снабдена с двигатели с увеличен до 6000 часа ресурс и устройство за потушаване на вибрациите.

Това пред “Российская газета” съобщи генералният директор по специалните проекти на ПАО “Роствертол” Андрей Вартоломеев.

“Ми-35М може да се използва не само като ударен вертолет за унищожаване на бронетехника и танкове, но и като десантно-транспортен. В кабината му е възможен превоз на 8 десантчици в пълна екипировка, а в случай на необходимост и на двама ранени и един медицински работник”, съобщи представителят на завода.

Фюзелажът на машината е подложен на изменения – на дясната страна на модернизираната версия на товарната кабина е монтирана картечница “Корд”. Вертолетът също може да бъде снабден с ракети С-13 от 122-мм калибър. Ми-35М има още обзорно-прицелна станция с обсег на откриване на цели до 10 км при всяко време на денонощието.

Така след модернизацията Ми-35М разполага с мощно въоръжение, което го поставя в линията на най-съвременните ударни вертолети в света. Хеликоптерът има подвижно двустволно 23-мм оръдие, противотанкови ракети “Атака”, неуправляеми реактивни снаряди от 80-мм и 122-мм калибър, както и авиобомби. / bg.rbth.com

Вижте на ВИДЕО всичко за офанзивния хеликоптер Ми-35М в 60 секунди!

Кадрите бяха публикувани от руския новинарски ТВ канал “Звезда”. Модернизираният вариант на хеликоптера Ми-24 е предназначен за унищожаване на бронираната техника на врага, десантна и огнева поддръжка на подразделенията на сухопътните войски, евакуация на ранени, както и транспорт на товари в кабината (до 1500 кг) или на външна платформа (до 2400 кг), посочва “Российская газета“.

Ми-35М е разработка на московския вертолетен завод “Мил” и се произвежда в ростовския ПАО “Росвертол”.

https://youtu.be/lJJeMIYzyqM

Заради универсалните си качества хеликоптерът е наричан “летяща бойна машина на пехотата”.

Ми-35М е въоръжен с противотанкови ракети “Щурм-В”, неуправляеми ракети С-8 и С-24, три едрокалиберни картечници, 30-мм гранатомет и бомби с тегло от 50 до 500 кг. Машината разполага с уреди за нощно виждане, термовизионна система за наблюдение, която позволява денонощно засичане и разпознаване на обекти на разстояние над 4 км.

Ми-35М в момента е на въоръжение в Русия, Венецуела, Бразилия и Азербайджан. Преди година Русия сключи договор за доставка на машините с министерството на отбраната на Казахстан.


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG – Военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.