Модернизираната версия на изтребителя Су-30СМ ще е с двигател на МиГ?

Модернизираната версия на изтребителя Су-30СМ ще е с двигател на МиГ?

В процеса на модернизация изтребителите Су-30СМ ще получат нови двигатели АЛ-41Ф, става ясно от документи, представени от Уфимското моторостроително производствено обединение (УМПО) на конкурса “Авиостроител на годината”.

УМПО претендира за първото място в конкурса в няколко категории, включително за успехи при изпълнението на държавни отбранителни поръчки, съобщи “Российская газета“.

“В рамките на изпълнението на поръченията на президента, както и с цел унифициране на двигателите със самолетите Су-35С, които се доставят в строевата част на ВКС на Русия, компанията “Сухой”, съвместно с ОДК-УМПО, участват в опитно-конструкторските работи по модернизацията на Су-30СМ с двигател АЛ-41Ф-1С”, се посочва в конкурсните документи на компанията.

Сред постиженията за 2017 г. е изтъкнато и началото на летните изпитания на “двигател втори етап” за Су-57. Първоначално изтребителят пето поколение бе с двигател АЛ-41Ф-1, с който се правят серийно изтребителите Су-35С.

Високотемпературният турбореактивен двигател АЛ-41Ф е проектиран за МиГ-1.44, замислен още в съветските години като изтребител от пето поколение.

След прекратяването на проекта остават двигатели, които напълно отговарят на изискванията на XXI в : леки, икономични, позволяващи да се развива свръхзвукова скорост, без да е нужен форсаж. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.