МиГ-41 ще стане убиец на хиперзвукови ракети

МиГ-41 ще стане убиец на хиперзвукови ракети

За изтребителите-прехващачи МиГ-31 и Миг-41 ще бъде разработен специален многофункционален ракетен комплекс с далечен обсег, който ще превърне самолетите в убийци на хиперзвукови ракети, пише “Известия”, позовавайки се на запознати източници.

Проведени са теоретични изследвания, съгласно които изтребителите ще получат свръхдалекобойни ракети “въздух-въздух”, пише изданието.

Към момента се разглежда вариант за използването на перспективната ракета със среден обсег К-77М “Гадюка”.

През август 2018 г. генералният директор на корпорацията “МиГ” Иля Тарасенко обяви, че програмата за изтребители-прехващачи от пето поколение Миг-41 не е мит, а разработка, която съвсем скоро ще бъде представена на обществеността.

Говори се, че МиГ-41 ще може да се справи с хиперзвукови ракети и ще е най-бързата машина в света от своя клас. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG – Военен портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.