Люти чушки влизат в бой срещу хората

Люти чушки влизат в бой срещу хората

Новoто оръжие на индийска армия са лютите чушки

Индийските сили за сигурност ще започнат да слагат екстрат от люти чушки в ръчните граната, предаде БГНЕС.
Сортът “чили царска кобра” расте в североизточната част в Индия и по скалата на Сковил има един милион топлинни единици, което е хиляда пъти повече от обикновената люта чушка.
Този вид пиперки индийските военни ще слагат вместо експлозив в ръчните бомби, за да се обезвреждат безредици или по-малки размирници.

“Лютата чушка с тази сила лесно би обезоръжила хората, които предизвикват безредици без те наистина да пострадат, за разлика от експлозива.”, заявил началникът на държавния департамент за проучване и развитие на отбраната Бристава.

Същият сорт чушки ще бъдат ползвани и като хранителна добавка за войниците, които са изпращани на много студени места, за да им се повишава телесната температура.
С екстрата от чушките ще бъдат намазани и оградите на помещенията, в които се намират войниците, така че тяхната миризма да гони дивите животни.


Loading...

Източник: botevgrad.com

Ние от wars.bg ще допълним, че до сега екстракт люти пушки е използван в спрей за самозащита, но за нападение до сега не бе използван !

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.