Компанията-създател на “Искандер-М” работи над нова ракетна система

Компанията-създател на "Искандер-М" работи над нова ракетна система
“Конструкторското бюро по машиностроене” (КБМ, част от холдинг “НПО “Високоточни комплекси”) създава нов комплекс за целите на военните, съобщиха от пресслужбата на предприятието.

Както гласи съобщението на сайта им, апаратурата за управление, която ще бъде неразделна част от перспективния комплекс, разработен от “КБМ”, е представена на военния иновационен технополис “ЭРА” в Анапа. Но предприятието не дава други подробности около проекта, отбелязва “Интерфакс“.

ОТРК “Искандер-М” (разработка на “Конструкторското бюро по машиностроене”) е способен да поразява цели на разстояние до 500 километра.

В състава на комплекса влизат два типа ракети: балистични и крилати. Комплексът е предназначен за поразяване на вражески реактивни системи за залпов огън, средства за противоракетна и противовъздушна отбрана, самолети и вертолети на летищата, командни пунктове и инфраструктурни обекти. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.