Китайците показаха своята система за маскировка на бойното поле – но тя отстъпва на руския аналог

Китайците показаха своята система за маскировка на бойното поле – но тя отстъпва на руския аналог

Китайците показаха ново оръжие!
На въоръжение в китайската армия постъпи специална система за противодействие на високоточно оръжие, съобщи “Российская газета”.

Многостволната установка, предназначена за изстрелване на лъжливи цели, се монтира на шаси на автомобил с повишена проходимост. В репортаж на ТВ канала CCTV бяха показани кадри от учение, на което се употребява установката. Вижда се маршът на техниката, нейното разгръщане и използване.

За армията на Русия в Санкт Петербург е създаден близък по предназначение, но различен по конструкция комплекс с дистанционно управление за аерозолно противодействие, наречен КДУД.

На машината с тегло 17 500 кг, създадена на базата на всъдехода КАМАЗ – 65224, е реализиран катапултен метод за изстрелване на специални димни бомби, от които на борда в запас има общо 350 броя. Екипажът се състои от 3 души.

За управление се използват спътникова навигация и компютър с карти на местността, на които са отбелязани участъците, които трябва да бъдат прикрити с аерозолното поле.

КДУД позволява ефективно да се прикриват различни бойни обекти, позиции на войската, както и граждански съоръжения, по които противникът може да използва управляеми бомби и ракети.

Източник: bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.