Какви са предимствата на руския танк Т-90 пред Abrams?

Какви са предимствата на руския танк Т-90 пред Abrams?
Като сравниха руския танк Т-90 със западния му колега Abrams, в САЩ стигнаха до извода, че руската машина има няколко предимства.

Надеждност, простота и достъпност, The National Interest дори нарече T-90 “автомат Калашников” сред руските танкове.

“Т-90 и свързаните с него версии са може би най-добрите танкове от съществуващия руски арсенал.

Сравнително модерни, те имат многостепенна защита и големи възможности, лесно се надграждат и продължават да влизат в армиите по целия свят.

Танковете от семейството на Т-90 представляват смесица от старо и ново, лесно достъпно и модерно.

Това от своя страна означава, че в битка тя ще се окаже по-малко уязвима цел, но резултат на това руският танк е проектиран само за трима души.

Това се отразява на компактния размер на машината. Особено, когато сравнявате Т-90 с по-тежките и обемни американски и немски танкове M1 Abrams и Leopard, за които се изисква екипаж от четирима души.

Един от плюсовете на T-90 е неговата цена и има надеждна защита като не веднъж са излизали видеа с точни попадения с най-различни ракети, но резултата е един и същ – той е непробиваем!

Танкът Т-90 и свързаните с него модели са изнасяни в Алжир, Азербайджан, Индия, Ирак, Либия, Сирия, Туркменистан, Уганда и Виетнам като го прави един от най-продаваните модели за износ на Русия като всичко това се дължи на всички изпитания, които може да издържи.


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG – Военен портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.