Какви промени се очакват в руската авиоиндустрия?

Руските учени активно работят за повишаване на скоростта на ракетата "Кинжал"
МиГ-35 ще получи нова кабина и нова система за управление на огъня. Изтребителят Су-57 се тества с нови двигатели.

Всички граждански самолети ще загубят своята “индивидуалност” и ще бъдат пуснати под унифицирана марка.

За това и още други неща говори преди Нова година Юрий Слюсар, генерален директор на Обединената авиостроителна корпорация (ОАК), предаде “Российская газета”.

Според него един от най-перспективните руски изтребители – МиГ-35, е оборудван с нови двигатели с повишена тяга, ще има възможност за дозареждане с гориво в полет и ще изпълнява ролята на танкер.

Най-новото бордово оборудване в комбинация с високоточно въоръжение ще даде възможност на изтребителя МиГ-35 да изпълнява широк спектър от задачи. Това ще му спечели въздушно господство в конфронтация с изтребители от четвърто и пето поколение, нанасяйки удари с високоточни оръжия по наземни и надводни цели, без да влиза в зоната на противовъздушната отбрана (ПВО), по всяко време на денонощието и при всякакви метеорологични условия. Самолетът ще може да провежда въздушно разузнаване и да участва в групови действия, както и да изпълнява функциите на въздушен пункт за управление на авиационни групи.

Що се отнася до изтребителя от пето поколение Су-57, в интервю за агенция РИА “Новости” Слюсар отбеляза, че “сега се провеждат интензивни изпитания на този изтребител с двигател от втори етап, за който има отделна програма”.

Той припомни също, че самолетът ще може да използва голям брой нови средства за поразяване, някои от които вече са създадени, а други все още се разработват.

Ръководителят на ОАК потвърди това, което отдавна се говори в авиационните среди, но мнозина просто не вярват, че е възможно. Гражданските самолети ще загубят своята идентичност. Няма да има повече “Ил”, нито “Ту”, нито “Як”.

Всички бъдещи самолети, произведени в Русия, ще получат общо име. Това се обяснява с оптимизация, която засяга и корпоративните процеси.

На базата на “Иркут” се създава единна компания, която ще включва всички активи, свързани с гражданското авиостроене. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG – Военен портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.