Индия купува от Франция изтребители на стойност 7,9 млрд.

Индия купува от Франция изтребители на стойност 7,9 млрд.

Франция продава на Индия изтребители за 7,9 млрд.

Френският министър на отбраната -Жан Ив льо Дриан отпътува за Индия, където се очаква да подпише дългоочакван договор за продажбата на 36 бойни самолета, предаде АФП.

Във водената от Льо Дриан делегация присъства и Ерик Трапие, шеф на корпорацията „Дасо“, производител на изтребителите „Рафал“.
Париж все още не е потвърдил сделката, която беше одобрена от индийското правителство в сряда. Говорител на френския кабинет заяви, че Париж „чака нещата да се случат официално“.

Но официален индийски източник заяви, че Льо Дриан и неговият индийски колега Манохар Парикар ще подпишат договора в петък Отдавна отлаганата сделка е най-голямата поръчка на „Рафал“, след като Египет и Катар купиха по 24 от тези бойни машини миналата година.

Преди четири години Индия започна преговори за закупуването на 126 френски изтребителя , но броят на машините спадна значително по време на проточилите се преговори.


Loading...

Детайли по договора – особено цената – „ще станат известни на събитието при подписването„, каза официален индийски представител.
Според появила се в агенция Прес Тръст ъв Индия сделката е в размер на 7,9 млн. евро.
Източник: pan.bg

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.