Изобретиха подкожен имплант, който отключва спусъка на лично оръжие + ВИДЕО

Изобретиха подкожен имплант, който отключва спусъка на лично оръжие


Американският изобретател и биохакер Амал Граафстра измисли идентификатор, който може да отключва спусъка на лично оръжие, имплантиран под кожата на човешка ръка.
Това съобщава изданието Motherboard.
Граафстра се интересува не толкова от оръжия, колкото от радиочестотна идентифицация в импланти, или така наречената от него биохакинг технология.

С проучвания в тази област той се занимава от около 15 години – в гаража на дома си в предградие на щата Вашингтон. Мисията на неговата компания за потребителски джаджи “Опасни неща” се основава на приемането на биохакинга като основа за нов вид еволюция.

“Тази еволюция изисква да се създадат по-безопасни, по-умни огнестрелни оръжия, контролирани чрез подкожна импланти”, споделя Амал.

Идеята за “интелигентен пистолет” не е нова, тъй като и в момента има модели персонални оръжия като Armatix iP1 и iGun, отключващи се от чип, който обикновено се намира в гривна, пръстен или друго подобно приспособление, което собственикът трябва да носи, или пък разчитат на пръстов отпечатък, който не винаги е сигурен.
По думите му никога досега две толкова стари технологии като оръжията и радиочестотната идентификация не са били така силно свързани, както сега, чрез новата “киборг мода”. Биохакерът мечтае да направи оръжията по-надеждни чрез новото изобретение.


Loading...

“Аз мисля, че концепцията за интелигентите пистолети е важна, защото в крайна сметка ще може да се осъществява контрол върху това кой е в състояние да работи с оръжието, след като то излезе от магазина”, казва той.
Източник: obekti.bg

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.