Изненада от Русия: Показаха ударния безпилотен летящ апарат С-70 “Охотник”

Изненада от Русия: Показаха ударния безпилотен летящ апарат С-70 "Охотник"


Руският дрон С-70 “Охотник” се появи в медиите за първи път, съобщава порталът “Бог-рата”. Той има специални сензори, които са разпределени по корпуса му, направен по схемата “летящo крило”.

Неотдавна бе съобщено, че “Охотник” е в крайния етап на подготовката за първия си официален полет и скоро ще бъде показан на широката общественост.

“Охотник” е разработен в сътрудничество между компаниите “Сухой” и “МиГ”.

Смята се, че въздухоплавателното средство ще достигне маса от 20 т, което е два пъти повече от тактическия изтребител четвърто поколение МиГ-29. Скоростта му ще бъде дозвукова (до 1000 км/ч), а максималният му обхват ще бъде 3500 километра.

Той ще може да се издига на височина от 10 500 м, от която високопрецизните му оръжия ще могат да унищожават вражеските цели на земята и да извършват въздушни разузнавателни операции.

“Охотник” ще бъде произведен по технология, която ще му осигури ниска видимост на радарите. Въоръжението му ще се носи във вътрешни бойни контейнери, подобно на изтребителите от 5-о поколение. Корпусът на безпилотния апарат ще бъде направен от композитни материали. Според руски източници той е в последната фаза на тестване, където ще приключат процесите по интегриране на електронните компоненти и неговото окончателно калибриране.

Източник: bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.