Гореща новина от Москва: Путин подписа важен ДОКУМЕНТ, с който руската военна мощ става още по-страшна!

Руският президент Владимир Путин със свой указ увеличи числеността на армията на страната с 13 000 души, информира Лента.ру.

Документът е публикуван на официалния интернет портал за правова информация.  Така пределната щатна численост на военнослужещите във въоръжените сили на Русия към 1 юли т.г. ще се равнява на 1 903 000 души.

Това е първото мащабна увеличение за последните няколко години, уточняват агенциите. Междувременно в Ивановска област в поделението на Ракетните войски със стратегическо назначение започна командно-щабно учение, съобщава ТАСС, позовавайки се на Министерството на отбраната /МО/.

По данни на агенцията за едно денонощие под тревога ще бъдат вдигнати 20 пускови установки на „Топол“ и „Ярс“. В нощта срещу сряда мобилните комплекси за пуск на балистични ракети излязоха от хангарите и извършиха марш на скок на полеви позиции, уточнява ТАСС.

Пилотите отработиха заемане на пускови позиции, както и маскировка и бойна охрана. Следващият етап от учебната тревога включва маневриране по бойни маршрути и отразяване на атака от условен противник.

Паралелно антитерористичните части на ракетни войски ще се заемат с „издирване и ликвидиране на диверсанти“.

В маневрите са задействани повече от 3000 военнослужещи и 200 единици бойна техника, обясниха от МО. В същото време на бойна нога бяха вдигнати и корабите на Кримската военно-морска база на Черноморския флот, които извършиха учебни ракетни и артилерийски стрелби.

„В съответствие с плановете за бойна подготовка екипажите потвърдиха готовността си за изпълнение на задачи по акостиране на кораб в незащитен участък и проведоха учение по противовъздушна отбрана“, информира ТАСС.

Освен това военните плавателни съдове извършиха стрелби от зенитни ракетни комплекси по въздушни мишени и използваха артилерията за унищожаване на надводни цели, разказаха представители на Черноморския флот.

В ученията на различни полигони  бяха задействани ракетният кораб на въздушна възглавница «Самум», малкият ракетен кораб «Мираж» и ракетният катер «Р-239».

В маневрите участваха още фронтови бомбардировачи Су-24М и противолодъчни самолети-амфибии Бе-12.

По-рано говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че практиката на внезапни проверки в руската армия ще продължи, той като тя „позитивно влияе върху поддържането на необходимото ниво на отбранителна способност на войските“.
Източник: blitz.bg


Loading...

Гореща новина от Москва: Путин подписа важен ДОКУМЕНТ, с който руската военна мощ става още по-страшна!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.