Гледна точка! За Циганите и етническата война в България

Гледна точка! За Циганите и етническата война в България

Внимание става страшно !
От край време циганите са неизменна част от България!
И така, циганите са поробени, но не и духовно и тук е големият проблем, който зрее в страната ни и в цяла Европа!

Религиозното противопоставяне!
По времето на Априлското въстание е имало цигани, които са помагали на Българите като са правили брадви, ножове и са били ятаци, но е имало и такива, които са помагали на Турците като са били техни доносници и съгледвачи, а тези вторите са били избити до крак като само по един е оставян за да разправя от къде е и какво е станало с тези, които помагат на турците !

Циганите са участвали и в Балканската и във Втората Световна война редом до Българите, проливайки кръвта си за България, но никой не говори за това !
Днес някой пак разделя и предизборно се заиграва с така наречената етническа карта !
Кой печели от това противопоставяне ?
Никой, но едно е сигурно, че държавата ни губи от това !

Заиграването със страховете на хората е много деликатна и взривоопасна материя като тя може да взриви целият емоционален спектър и да възроди най-старата война между християни и мюсюлмани !

Един министър на който са поверили да командва Българската армия обижда цял един етнос, група или прослойка и създава изкуствено конфликт между българи и цигани и тук някой ще им гарантира правата и свободите, а те просто кротко ще приемът да са мюсюлмани !

И така на практика едни политически формати се заиграват с така наречената етническа карта предизборно, но какво седи зад това и какво може да се случи? Тук няма лозунги и идеи, няма и сблъсък на визия за благоденствие и просперитет, няма и обещания, но даже и лъжи няма, а има заиграване със страховете и подсъзнателният избор на обществото – Бог или Аллах ! Нито една война в света не води до нищо добро за хората, нито една война не е оправдана!

Насилието ражда насилие, а кръвта не се измива с кръв, а отмъщението живее поколения наред ! Кой е политическият инженер на раздорът към който се стремят днешните политически формати ?

И така чисто математически, ако имаме разделение на една маса на два полюса достатъчно е да радикализираме само по 0,3% от двата полюса и след ескалиране на конфликт останалите проценти сами ще се причислят и така войната е сигурна!

Говорим за интеграция на ромите като те сами се интегрират, те искат същите неща, които и останалите хора, те искат работа и да могат да отгледат децата си спокойно и да си посрещат сметките и голям процент от тях го постигнаха в чужбина и видяха свят, и видяха добро, и видяха Демокрация, и след като си дойдат тук виждат обратната страна на Демокрацията – тук техните деца са под заплаха, тук има мизерия, наркоманизиране, проституция и престъпност, които да бъдат ограничени е функция на страна ни, а тя умишлено е абдикирала и е оставила своите функции в ръцете на Циганските барони, които генерират престъпност и делят доходите от нея с управляващите !

Ромите сами се интегрират, но този процес в гетата е невъзможен ! И така на практика Държавата в лицето на едни политици настройват едни хора срещу други било на етническа основа, било то на религиозна като идват избори, така е, но омразата ще остане след изборите и ако ескалира кой ще им гарантира престоят във властта ?

Време е за мъдрост и разум, а не за политика на раздор и разединение, време е за национално обединение, време е да се изхвърли боклука от властта и да си почистим къщичката от политическите сводници, от политическите търтей, време е за толерантност, не за война!


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.