Генерал от САЩ призна, че руските оръжия са по-добри от американските

Генерал от САЩ призна, че руските оръжия са по-добри от американските
Руските и китайските оръжия имат по-добра далекобойност от американските, каза генерал Мъри, началник на Командването на перспективните въоръжения от армията на САЩ.

“Русия, а в много случаи и Китай, има оръжия с по-добра далекобойност от повечето наши бойни системи”, заяви генералът, съобщават медии.

Той посочи, че Москва и Пекин провеждат проучвания за създаване на ракети “въздух-въздух”, които са предназначени за унищожаване на самолетите за подкрепа на изтребителите F-35.

Руската артилерия също има предимство в обхвата, добави Мъри, посочвайки, че успехът на Москва в тази област би трябвало да бъде “сигнал за предупреждение” за Америка.

Командването на перспективните въоръжения от армията на САЩ беше създадено през юли тази година като звено за анализ на приоритетите за модернизация на американските въоръжени сили. То се фокусира върху шест основни области: прецизност на далечни разстояния, бойни машини следващо поколение, перспективни платформи с възможност за вертикално излитане, военна комуникационна мрежа и противовъздушна отбрана.

През септември The National Interest съобщи за модернизацията на руската “божествена” артилерия. Изданието изрази загриженост, че руските самоходни 240-мм минохвъргачки 2С4 “Тюлпан” и самоходните 203-мм гаубици  2С7 “Пион” биха могли да използват и тактически ядрени боеприпаси.

По-рано медиите съобщиха, че в САЩ се разработва нова версия на самоходната гаубица M109, която би имала по-голям обсег на действие и би могла да се конкурира с руските машини.

През март САЩ признаха, че Русия има предимство в броя и обсегa на своите артилерийски системи.

След това Джордж Гордън, анализатор на Rand, напомни, че “артилерията е ударният юмрук на руската армия още от имперското време”. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.