В Сирия Су-34 взриви бункер на терористите с 1,5-тонна бомба

В Сирия Су-34 взриви бункер на терористите с 1,5-тонна бомба

Су-34 в мрежата се появи видео от авиоудар по позициите на терористите с употребата на мощна бетонобойна 1,5-тонна бомба КАБ-1500ЛГ.

Както съобщава порталът “Военное обозрение”, бомбата е хвърлена от изтребител-бомбардировач Су-34. Кадрите са заснети отгоре и се оказват доста ясни, отбелязва “Российская газета“.

На видеото се вижда как бунтовниците, забелязвайки опасността, се опитват да се спасят в укритието си. Пред удара голяма група терористи бяха в бункер, но именно в него попада и бомбата. Вижда се мощен взрив и гъсти кълбета дим. Мястото и времето на употребата на бомбата не са указани.

Руската авиобомба КАБ-1500ЛГ има лазерно/телевизионно жироскопско самонасочване и може да пробие три метра бетон или 20 метра земя.

Източник: bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

 

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.