В САЩ оцениха шансовете на F-15C в битка срещу Су-57

В САЩ оцениха шансовете на F-15C в битка срещу Су-57
Ако не претърпи сериозна модернизация, F-15C Eagle, който съставлява половината от всички изтребители на американските военновъздушни сили (ВВС),

няма да може да се противопостави на руския изтребител Су-57 от пето поколение, пише американското издание The National Interest.

Авторът на статията в The National Interest признава, че Су-57 превъзхожда много световни изтребители по маневреност и въоръжение. За да противодейства на руските самолети, F-15C ще се нуждае от голяма модернизация и ново въоръжение.

Изданието отбелязва, че американският изтребител ​​може да получи модула Legion, разработван от компанията Lockheed Martin, който “ще унищожи всяко преимущество на Су-57 в “стелт” технологиите”, позволявайки по самолета да бъдат нанасяни удари.

В същото време в статията се отбелязва, че “Су-57 ще оцелее след първия залп, а F-15C ще остане в неизгодно положение в сравнение с необичайно маневрения руски изтребител”.

След това, отбелязва изданието, предимството ще бъде на страната на Су-57, а шансът за оцеляване на пилотите на американския изтребител ​​ще зависи само от техния професионализъм.

По-рано летец-изпитателят от авиационния завод “Ю. А. Гагарин” Сергей Китаев разказа за достойнствата на Су-57 и неговите предимства пред другите изтребители.

През май бе публикуван видеозапис на сглобяването на първия сериен Су-57. Очаква се той да бъде прехвърлен на руските Въздушно-космически сили (ВКС) в края на 2019 година. За в бъдеще е възможно да бъде изведен до поколение 5++. Су-57 ще бъде оборудван с обещаваща противокорабна ракета.

Су-57 е изтребител от пето поколение, който може да достигне скорост до 2.6 хил. км/час, да открие самолет на разстояние от няколкостотин километра и да съпроводи едновременно до 30 цели. Първият му полет се състоя през 2010 година. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение на WARS.BG – Военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.