В руската армия ще има пиар офицери

В руската армия ще има пиар офицери
Първата група курсанти по ПиАр ще седне на чиновете на Военния университет на руското Министерство на отбраната на 1 септември

След успешно усвояване на учебния курс всеки випускник ще получи чин лейтенант и ще бъде квалифициран специалист по информационно и медийнокомуникативно осигуряване на военната дейност, пише Российская Газета, цитирана от “Фокус”.

Бъдещите офицери ще умеят да следят тенденциите в информацията и самостоятелно да подготвят медийно съдържание в интерес на руските въоръжени сили. За това в програмата им е предвидена творческа част.

Освен учението да работят във всички журналистически жанрове, курсантите ще се учат да правят фото и видеорепортажи, а също така и да работят в интернет-медиите, да организират брифинги и пресконференции, да организират кръгли маси на военна тематика, както и да усвоят навици за общуване с пресата.

В момента с подобна дейност се занимават сътрудниците на пресслужбата на руското министерство на отбраната. Но по правило те нямат образование по „Пиар“.

Събитията в Сирия показват, че дейността в информационното поле днес е все по-актуална.


Loading...

Затова и решението на армейското ръководство да организира подготовката на офицери по специалност „Информационно и медиокомуникационно осигуряване на военната дейност“ са напълно своевременни.
Източник: blitz.bg

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.