В руската армия поставиха нов рекорд: БРЭМ-80 извози половин танкова войска

В руската армия поставиха нов рекорд: БРЭМ-80 извози половин танкова войска
В Омския автобронетанков институт в чест на дипломирането на офицерите беше открит най-големият в Русия изкуствен вододрум, където беше установен рекорд по дърпане на танкове.

Бронираната ремонтно-евакуационна машина на базата на танк Т-80 издърпа след себе си колона от седем бойни машини с обща маса от 315 т, установявайки нов рекорд на руските Въоръжени сили.

Това съобщиха пред руски медии представители на военното ведомство на страната. БРЭМ-80 е предназначена за евакуация на бронетехника и ремонта ѝ в полеви условия.

46-тонната машина може да развива скорост до 70 км/час, снабдена е с кран с товароподемност от 18 тона и силова лебедка, отбелязва “Российская газета“.

“Откритият на територията на института вододрум позволява на курсантите да отработват редица уникални операции, включително евакуация от затънали машини”, сподели заместник-министърът на отбраната на Русия и генерал от армията Дмитрий Булгаков.

Габаритите на водоема: 120 м дължина, 70 ширина и 5 метра дълбочина, подсигуряват изпълнението едновременно на няколко упражнения както на вода, така и под вода. И по-конкретно, бъдещите офицери ще тренират тук преодоляване на водни прегради на танкове и БМП, спасяване на екипажи при нещатни ситуации.

През 2019 г. Омският автобронетанков инженерен институт прави 80 години. В чест на юбилея на територията на вуза бяха положени паметник на танкиста и танкова алея. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение на WARS.BG – Военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.